Lugn helg

Hej!
jag hat tagit det lugnt med träningen sedan i fredags eftersom att testerna kommer på måndag. Igår sprang jag och Julia ner till klubben, körde 10x2 min lugnt och sedan bled det skidåkning på tv. Det är riktigt nervöst att se tjejerna köra men det är ingenting mot idag när Killarna körde, Northug tog guldet, vilket vi blev glada för. tyvärr blev det ingen medalj för min favorit Hellner men han körde riktigt bra!

senare under dagen ska jag antingen ut och köra kort och långsamt på skidorna, eller så får jag ta på mig löpskorna och springa lite. På tidag åker jag iväg på läger till Långberget och Julia åker på onsdag till FLorida för att paddla i värmen, det blir tomt hemma.

Nu ska jag gå och äta lite pannkakor! förhoppningsvis skriver Julia lite senare.

          

                                              Petter Northug och Marcus Hellner

3 dagar till Florida

Idag är det bara 3 dagar kvar tills jag åker i väg på mitt träningsläger i Florida! Jag åker dit med det svenska landslaget och stannar i 6 veckor, efter 3 veckor kommer Linnea dit också, det kommer bli awesome! Det ska bli så skönt att få komma ifrån kylan ett tag och kunna paddla, det enda tråkiga (tro det eller ej) är att jag inte kommer gå i skolan på 6 veckor. Jag har upptäckt att jag är en skolnörd som inte kommer sakna bara mina kompisar utan även skolan rent allmänt, men jag har överlagt och kommit fram till att även om skolan är rolig så är Florida 1000 gånger roligare.

Idag blev det ingen skidåkning för min del, jag och Linnea sprang ner till klubben och paddlade istället. Det kändes bra och jag hoppas att testerna på måndag också kommer att gå bra. Trots att det inte blev någon skidåkning för oss fick vi vår dagliga dos av skidor genom att titta på skid-VM, tyvärr såg man inte så mycket men stämningen längst spåret gjorde det roligt att se loppet. Bra gjort av Kalla som tog en fjärde plats, men dagens prestation var ändå Maria som kom 6a!


VM - guld, VM brons!

Måste börja med att gratulera Markus Hellner och Emil jönsson till VM medlajerna! jag såg tyvärr inte loppet i direktsändning men såg det när jag kom hem från träningen, det var riktigt roligt att titta på!

Idag har jag varit i skolan och sedan åkte jag till gymmet, kände mig stark. Igår blev det skidåkning med mamma, maxinteraller. Jag har ett hårt pass kvar innan testerna som jag kommer att köra på måndag. Det är då maxtester och tröskeltester på paddelmaskin och löpband. Hoppas att jag har förbättrat mina resultat någonting sedan sist.

Jag har även lov nästa vecka och det ska jag tillbringa uppe i långberget från Tisdagen till Söndagen, hoppas på bra träning och soligt väder.

här är en artikel om kanot , mig och julia från när i var på bosön och gjorde tester sist:

www.rf.se/templates/Pages/NewsPage.aspx?id=16866...sv



Första simpasset på 4 veckor

I morse klev jag upp halv 6 för att åka iväg till mitt första simpass på 4 veckor. För tre veckor sedan opererade jag bort mina halsmandlar, det var inte speciellt trevligt kan jag tillägga, och sedan dess har jag inte kunnat simma. Men som sagt i dag var första gången, det gick bättre än förväntat och kan kunde hänga med bra. Det var väldigt skönt att få komma igång igen!

Efter träningen åkte jag till skolan där alla mina lektioner, utom en, var inställda så det blev ju en givande dag. I brist på lektioner åkte jag hem istället och tränade med Linnea, först körde vi ett jätte jobbigt paddelmaskin pass och efter det gymmade vi, det blev ett bra pass.

Nu är jag påväg i säng så det var allt för mig i mitt första inlägg, jag hoppas att ni kommer få läsa mer av mig framöver.

// Julia

stensils.blogg.se

Hej allesammans!
Jag och min syster Julia har valt att starta en blogg tillsammans. Vi borde kanske börja med att berätta lite kortfattat om oss själva. 

Både Julia och jag (Linnea) håller på med kanot på en elitnivå. Julia är snart 19 år gammal och jag fyller snart 17. vi studerar båda två på idrottsgymnasium i Stockholm, julia på Atletica på Kungsholmen och jag på stockholmsidrottsgymnasium vid roslagstull men vi bor tillsammans med våra föräldrar i Vaxholm.  

Träning är en stor del av våra liv och vi tränar ungefär 6-10ggr/veckan. Förutom att paddla kanot tycker jag om att åka längdskidor och Julia är väldigt intresserad i skidor men framförallt simning.

Trots att mycket av vår tid går åt träning tycker vi att skolan är väldigt viktig och vi tycker att det är viktigt att man har ett socialt liv också och vi gillar att umgås med kompisar. Julia tar snart studenten och hoppas på att komma in på psykolog-linje. Jag har inte bestämt ännu vad jag vill bli men jag är intresserad av Kustbevakare.

Både mitt och Julias Mål är att utvecklas ännu mer inom kanot och det Stora målet är OS. Så på denna blogg kommer ni förmodligen att framförallt läsa om vår träning. Om ni har några frågor är det fritt fram att fråga!

         








RSS 2.0